About This Project

CQU CAIRNS CAMPUS FIT-OUT

The Central Queensland University Campus re-purposed an existing, inner city office space to create learning spaces, as well as staff areas. Some existing offices were retained, while others were converted into bright, open classrooms for students of the university. Student lounges and study areas were also included, along with conference rooms, meeting rooms and a library. The design allowed separation between the staff area and public student area.

 

Special consideration was given to the arrangement of rooms, as a visual connection was required between many rooms. Rooms were also arranged in a way that utilised existing partitions and joinery where possible to reduce waste and costs.

 

The project had to be completed within a tight time frame in order to allow for a mid-year student intake. This was achieved by completing the project in stages, which meant that after the student area was open and running, the following stages could be completed while the university was operational.

client 

location

completion

Central Queensland University

Cairns, Qld

2015

Category
Commercial, Education